7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

5 Eylül 2015 Cumartesi

KARŞILAŞTIRMA: Singularity vs. Metro 2033


    Raven Software tarafından geliştirilip 25 Haziran 2010'da çıkışını gerçekleştiren oyunumuzda hikaye 2. Dünya Savaşı'nın sonrasında geçiyor. Sovyet Rusya Katorga12 adlı adada E-99 adında bir madde buluyor ve bu maddenin gücüyle verimsiz herşeyi verimli kılıyor hatta zamanda yolculuk bile yapıyor. Ancak işler bir süre sonra yolunda gitmiyor ve oyunumuzun ismi, singularity adında bir sorun çıkıyor ve Sovyetler bütün kanıt-belge vs. herşeyi ortadan kaldırıp Singularity'i tarihin tozlu raflarına kaldırmak istiyor. Ancak durun daha Amerika var. Amerika o bölgede radyoaktivite görüyor ve bir tim gönderiyor. Biz bu timdeki Nathaniel Renko'yuz.

     4A Games tarafından geliştirilip 16 Mart 2010 tarihinde çıkışını gerçekleştiren Metro: 2033'de ise genç bir karakteri yönetiyoruz. İsmimiz ArtyomHunter isimli biriyle tanışıyoruz ve bir görev karşılığında bize AK47'sini vereceğine dair söz veriyor. Görevimiz yaşanılan tehlike durumunu diğer istasyonlara iletmek. Bu uzun yolculukta başımıza türlü türlü talihsizlikler geliyor. Bu yıkık dökük evrende hayat mücadelesi veriyoruz.



     Singularity'de Katorga-12 adlı bir adadayız. Metro: 2033'de ise gideceğimiz bir çok yer var. Oyundaki yıkık dökük mimariler Metro: 2033'de daha iyi yansıtılmış ve yalnızlığı daha iyi hissedebiliyorsunuz. Atmosfer bakımından Metro: 2033 işini daha iyi yapmış.


     Singularity'de herhangi bir zamanda dinlenmek yok. Silahlarımızı upgrade etmek veya yeni silahlar için belli noktalardaki mağazalara geliyoruz. Ancak Metro: 2033'de durum farklı. Bazı bölümlerde metro istasyonlarına gidip orada biraz zaman geçiriyoruz. İstasyonlarda yaşayan hayatı görmek insanlık için hala umudun varlığını görmek güzel. Metro: 2033'de ise silah satıcılarından silahları kurşun ile satın alıyoruz.


     Singularity'de geçmişe dönüp üstün teknoloji silahlarımız ile o dönemin teknolojisine sahip askerler ile çarpışmak keyifliydi. Ara sıra flashbackler yaşayıp geçmişe dönüyor ve neler olduğuna şahit oluyorduk. Metro: 2033'de de durum aynı. Yıkık dökük şehir birden çimenler ile kaplandığına şahit oluyorduk. Geçmişte sıkışıp kalan hayaletlere mermilerimiz işlemiyordu.


      Her iki oyunda da işimize taş koyan başka gruplar var. Singularity'de rus askerleri, Metro: 2033'de ise naziler. Nazilerin istasyonlarına gizlice sızabiliyorduk. Metro: 2033 oyuncuya gizli şekilde ilerleme imkanı da sunmuş.


     Düşmanlarımız arasında insan gruplarından başka her iki oyunda da mutantlar mevcut. Singularity'deki mutantların sonradan değişime uğradığı çok açık. Metro: 2033'teki mutantlar için aynı şey söz konusu değil. Oyun kıyamet sonrasında geçtiği için cehennemin kapıları açıldı muhabbetine bağlamış olabilirler. Ayrıca Singularity'de boss savaşları var ancak Metro: 2033'de bu yok.


       Singularity'de çok zekice düşünülmüş bir silahımız var. Silahın ismi TMD. Eşyaları geçmişe gönderebiliyor. Yıkılmış yapıları geçmişe gönderip tamir edebiliyoruz. Ne yazık ki Metro: 2033'te farklı diyebileceğimiz bir silah yapılmamış.


      Metro: 2033 yapımcıları Redux versiyonu ile grafik kalitesini arttırarak aynı oyunu bir kez daha pazarladı. Grafik kalitesine önem vermiyorsanız Redux almaya gerek yok. Zaten bana göre göze güzel gelen bir değişiklik söz konusu da değil. Para tuzağı..

     Atmosfer açısından Metro: 2033'ün daha önde olduğunu söyleyebiliriz. Bilim-kurgu hayranı iseniz Singularity oynamaya hemen başlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder