7th Zone Youtube Kanalı

EN İYİ 7: Oyun Açılış Sinematiği

İNCELEME: PS3 Co-op Destekli Oyunlar #2

İNCELEME: Skooldaze Klass of '99

BİLGİ: Little Fighter 2 Karakter Rehberi

Blog Arşivi

5 Eylül 2015 Cumartesi

KARŞILAŞTIRMA: Cry of Fear vs. Nightmare House 2

 

     Team Psykskallar tarafından geliştirilip 2012'de çıkış yapan ücretsiz bir Half-Life modu olan Cry of Fear çoğu ücretli korku oyununa taş çıkaracak saatler vaad ediyor.

     Half-Life Episode Two'nun ücretsiz bir modu olan Nightmare House 2, We Crate Stuff tarafından geliştirilip 2010 senesinde çıkışını yaptı ve bizleri bol aksiyonlu bir korkuya davet etti.

     Cry of Fear'da yolda yürürken bir arabanın çarpması sonucu bayılırız ve uyandığımızda hiçbir şey eskisi gibi değildir. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını öğrenmemiz pek uzun sürmüyor ve neler olup bittiğini anlamak için maceraya atılıyoruz.

     Nightmare House 2'de bir hastane odasında uyanarak başlıyoruz. Uyanır uyanmaz etrafımızda bizi rahatsız eden bir hayaletin olduğunu anlıyoruz. Kendinizi tek başınıza hissedip, tedirgin olmaya başladığınız anda aslında yalnız olmadığınızı anlıyorsunuz.


     Cry of Fear'da savaş sistemi vasat bir durumda ve çoğu zaman ateşlediğiniz kurşunun hedefe mi yoksa duvara mı gittiğine karar veremiyorsunuz. Çünkü ölü düşmana ateş ettiğimde metal sesinin geldiğini duydum. Vuruş hissi 0. Yakın dövüş sistemi ise tamamen berbat. Oyunda parkur öğeleri zayıf. Zayıf olmasına rağmen ısrarla bazı bölümlere parkur öğeleri eklenmiş.

     Nightmare House 2'de savaş sistemi iyi durumda. Düşmanlara ateş ettiğinizi anlayabiliyorsunuz. Yakın dövüş sisteminde sıkıntı yok. Balta ile combolar yapmak mümkün.


    Cry of Fear'da boss savaşları mevcut. Nightmare House 2 de bu mevcut değil.

    Cry of Fear'da bolca mekan geziyoruz. Farklı havalar soluyoruz. Ancak Nightmare House 2'de bu mümkün değil. Klostrofobik durumlar mevcut.


    Her iki oyununda atmosferi güzel ancak Nightmare House 2'nin psikolojik olarak daha üstün olduğunu söyleyebilirim. Her iki oyunda da ani çıkışlar mevcut. Hem de bolca var ama bunların yanı sıra Nightmare House 2'de farklı olaylar da var. Havalandırmadayken yaşayan birisini iskelet halinde görüp, havalandırmadan çıktıktan sonra tekrar yaşadığını görmemiz birinin bizimle uğraştığını bize hissettiriyor ve her an tetikte bırakıyor. Bunun gibi olaylara Cry of Fear'da rastlamıyoruz.


    Her iki oyunda da bulmacalar mevcut ancak Cry of Fear daha ağır basıyor. Nightmare House 2'nin bol aksiyonu içinde arada sırada bulmacalar ile karşılaşıyoruz. Ancak Cry of Fear'ın her bölümünde bulmacalar mevcut.

    Cry of Fear çok uzun soluklu bir oyun. Hemen bitmiyor. Ancak Nightmare House 2'ye kendinizi bir kaptırırsanız oyunun sonuna ulaşabilirsiniz.

    Her iki oyununda birden fazla sonu var. Cry of Fear oyun içerisinde bazı seçenekleri size bırakıyor. Ancak Nightmare House 2'de buna rastlamadım.

    Bulmacalı, boss savaşlı ve uzun soluklu bir oyun arıyorsanız Cry of Fear size daha yakın. Ancak bol aksiyonun içinde korkuyu harmanlamak istiyorsanız Nightmare House 2 imdadınıza koşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder